Verseny eredménye 2011

Lezárult az „Akciócsoport legvirágosabb települése” verseny

A győztes 2011-ben: Hejőkürt

A nagycsécsi Stőhr Kertészet és a Dél-borsodi LEADER Egyesület nyár elején hirdette meg az Akciócsoport legvirágosabb települése versenyt. A felhívás nem titkolt célja az volt, hogy a községek vezetői és lakói fokozott figyelmet fordítsanak lakókörnyezetük szépítésére, rendezettebb, esztétikusabb megjelenésére. Az akciót elindító Stőhr Kertészet saját maga által termelt virágaiból tett felajánlást: a verseny győztese 150 db virágot vehet majd át a kertészet telephelyén (Nagycsécs, Vasút u. 1.).

Nagy örömünkre már az első évben jelentős érdeklődés mutatkozott. A jelentkezési lapok kitöltésével és beküldésével 10 település pályázott a cím elnyerésére: Hejőbába, Hejőkürt, Nagycsécs, Oszlár, Sajószöged, Szakáld, Szentistván, Tiszabábolna, Tiszakeszi és Tiszavalk. A községek bejárásra és zsűrizésre augusztus 2-án, kedden került sor, melynek során közel 500 fényképfelvétel készült a virágos közterületekről és magántulajdonú ingatlanokról. Ezek egy része (településenként 12-20 fotó) megtekinthető a Dél-borsodi LEADER Egyesület holnapján az „Akciócsoport legvirágosabb települése 2011” link alatt.

A szemlét végző három tagú zsűri elnöke Stőhr Attila, a felajánlást tevő Stöhr Kertészet vezetője volt, tagjai Kozalek Ferenc, a Dél-borsodi LEADER Egyesület elnökégi tagja és Murányi Norbert, a Dél-borsodi LEADER Egyesület munkaszervezetének dolgozója.

A verseny 2011 évi tapasztalatairól és eredményéről Stöhr Attila a következőkeppen nyilatkozott:

A bejárás során arról bizonyosodhattunk meg, hogy a polgármesterek kivétel nélkül szívügyüknek tartják községük szépítését, virágosítását. Az is nyilvánvaló, ebbe a lakosságot is bevonták. Bizonyítja ezt a sok szép virágos ablak, erkély és udvar.

Személy szerint azért is töltött el örömmel a versenyben részt vevő települések felkeresése, mert utoljára ifjú labdarúgóként jártam ezekben a helységekben. Most egészen más faluképek tárultak elém, mint akkoriban. A döntés nehéznek bizonyult. Szívünk szerint több első díjat is kiosztottunk volna, de csak egyet lehetett. Talán majd a következő években sor kerül a többiekre is.

A győztes: HEJŐKÜRT!
Viszont feltétlenül említést érdemel Tiszakeszi gyönyörű főtere is.
Hejőkürt mellett a következő szól:
Mind a közterei, mind a virágos házak szemet gyönyörködtetőek.


Települések

szechenyi

Untitled document
Untitled document
Untitled document