IV. Helyi Termék Fesztivál Tiszakeszi

Az ősz eljöttével a IV. Helyi Termék Fesztivál hívogatta vendégeit Tiszakeszibe. Az immár hagyománnyá vált rendezvénysorozat a Mezőcsáti Kistérség Közösségi Munkásainak Egyesülete szervezésével és a LEADER program támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. Egész nap helyi, kistérségi termékek vására és kiállítása várta az érdeklődőket. A kiállító sátrakban kézműves termékekből, horgolt terítőkből, asztali díszekből, fonott kosarakból, fafaragásokból, helyi pálinkákból, péksüteményekből válogathattak és vásárolgathattak az idelátogatók. Főzőversennyel, süteménysütő versennyel indult a nap, melyet a köszöntő és a zászlótűzés követett.

Délelőtt a színpadon bemutatkoztak a Mezőcsáti kistérség települései, akik kulturális műsoraikkal szórakoztatták a nézőközönséget. Ebéd után került sor a mesemondó versenyre, a legerősebb ember versenyére és a kistérségi sport és ügyességi versenyre, melyen a települések 10 főből álló csapatai mérhették össze fürgeségüket. Club-96 fellépői, a Számadó zenekar zenés koncertje, és egy közös táncház színesítette az este kulturális életét. A fesztivál tűzijátékkal zárult.
Bárki, aki ezt a napját Tiszakeszin töltötte, ráébredhetett arra, hogy milyen sokszínű is tud lenni kistérségünk, a Mezőcsáti kistérség.

Képek:  http://picasaweb.google.hu/114956313279475182599/IVHelyiTermekFesztivalTiszakeszi

Molnár Andrea
Dél-borsodi LEADER Egyesület