Mezőcsáti Bor és Pálinkaverseny

52480957 1348305571976866 6861154949066129408 n

2019. március 9. szombat, 10 – 16 óráig:
Mezőcsáti XXV. BOR- és VII. PÁLINKA Verseny
Mezőcsát, Élelmezési Központ

Kitűnő hangulat, jó muzsika, finom ételek, italok várják a versenyre nevezőket és az érdeklődőket a hagyományos mezőcsáti megmérettetésen. A zsűrizés nyilvános, így a közönség is betekintést nyerhet a bor- és pálinka zsűri munkájába, a bírálat menetébe. Az ebédet követően ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás következik, majd a program délután kötetlen beszélgetéssel, muzsikával, borkóstolással folytatódik.

BORVERSENYRE NEVEZÉS:
A benyújtott borminták az alábbi kategóriákban mérettetnek meg: fehérbor, vörösbor, valamint külön kategóriában a Mezőcsáton szüretelt és készített fehérbor, illetve vörösbor. A borokból nevezésenként 2 db 0,75 literes, felcímkézett palack mintát kell leadni: a címkén fel kell tüntetni az évjáratot, szőlőfajtát (vagy fajtákat), a besorolást (édes, félédes, félszáraz, száraz), a termőterületet-, illetve a termelő nevét. A szakavatott borbírák mellett társadalmi zsűri is működik, amely „Mezőcsát város kézműves bora 2019" címet adományoz.

PÁLINKAVERSENYRE NEVEZÉS:
Törvényi előírásoknak megfelelően készített pálinkákkal lehet nevezni, a mintákat ½ literes, felcímkézett üvegekben kérjük leadni. A címkéken a pálinka fajtáját, alkohol tartalmát, évjáratát, valamint a nevet és a címet kell feltüntetni. Ha a pálinka nem fehér, kérjük, jelöljék az érlelés módját is (pl. hordós érlelés, ágyazott stb.)

NEVEZÉSI DÍJ, HATÁRIDŐ:
A versenyzőknek nevezni, a bor- és pálinkamintákat leadni a Mezőcsáti Élelmezési Központban reggel 8 órától délután 16 óráig lehet a versenyt megelőző napon, illetve a verseny napján reggel 9 óráig.
Nevezési díj: mintánként 1.000 Ft.
A nevezési díj a versenyzők részére személyenként egy ebédet is tartalmaz.

A rendezvény nyilvános, a belépődíj 600 Ft (a belépődíj tartalmazza az ebédet is).
Belépőt március 7-ig a jelentkezés sorrendjében lehet igényelni a Mezőcsáti Közösségi Házban.

A bor- és pálinkaversenyről bővebb információ a Mezőcsáti Közösségi Házban,
illetve a (49) 352-016 telefonszámon kapható.