Falumegújítás Szentistván Nagyközségben

Szentistván Nagyközség 16.762.523 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az EMVA III. tengelyének Falumegújítás- és fejlesztés jogcímére 2009 decemberében benyújtott pályázaton. A projekt keretében megvalósult az önkormányzat éttermének, a Polgármester Hivatalnak és a Stúdió épületének külső felújítása, valamint szabadidő park korszerűsítése, játszótér kialakítása.

Az épületek felújításával vonzóbbá vált a település központja, mind az itt lakóknak, mind az ide érkezőknek egy tisztán tartott, gondozott település benyomását kelti. A településen létrejött fejlesztések hozzájárultak a lakosság elégedettségének növekedéséhez. A projekt megvalósításával az önkormányzat elősegítette a kulturális értékek megőrzését, a hagyományőrző rendezvények helyszínei színvonalasabbak lettek, mely által növelhető a látogatottság.

 A projektben megvalósult fejlesztések, elért eredmények:

Az önkormányzat éttermének külső felújítása
Az önkormányzat tulajdonában lévő, a Szentistváni Mezőgazdasági Zrt. által üzemeltetett, a település egyetlen melegkonyhás vendéglátó helye is megújult, új homlokzati festést kapott. Az étterem fontos szerepet tölt be Szentistván életében, hiszen biztosítja az idelátogatók, a helyben dolgozók, és az önkormányzati intézmények ellátottjainak étkeztetését, valamint rendezvények (lakodalmak, családi események) helyszíneként is szolgál.

A Polgármesteri Hivatal épületének külső felújítása

  1. kisebb javításokra került sor az épületen
  2. a meglazult vakolat kijavítása és
  3. a külső homlokzatfestés is megtörtént.

 

Szabadidő park korszerűsítése, játszótéri eszközök elhelyezése

  1. a szabadidőpark díszvilágítást kapott
  2. sétányok, esőbeállók épültek
  3. padok, hulladékgyűjtők és kerékpártároló kerültek elhelyezésre
  4. a parkban sor került a tereprendezésre, és a zöldfelületet növelésére
  5. kialakításra került a település új és egyetlen nyilvános játszótere, ahol korszerű, Európai uniós előírásnak megfelelő, minőségi bizonyítvánnyal rendelkező játszótéri eszközökön (mozgássérültek által is használható) játszhatnak a gyerekek
  6. külső felújítást kapott a parkban található, kellékes épület

 

Stúdió épületének külső felújítása
A Stúdió a település központjában található, több funkciós épület, melynek külső felújítása alkalmából sor került:

  1. a nyílászárók cseréjére,
  2. homlokzati hőszigetelés-és annak vakolása, színezése valósult meg
  3. részben akadálymentesített lett az épületet és
  4. üzemeltetése is gazdaságosabbá vált.

 

img1 tn150 img2 tn150 img3 tn150
img4 tn150 img5 tn150 img6 tn150
img7 tn150