„Kézművesek tanodája” falusi szálláshely létrehozása és szolgáltatásfejlesztése Tiszadorogmán

I. Ütem:
Csizmadiáné Róth Éva 2011 novemberében nyújtott be pályázatot az EMVA IV. tengelyének (LEADER) keretében a Dél-borsodi LEADER Egyesület által meghirdetett „Alacsonyabb komfortfokozatú falusi szálláshelyek, kempingek és panziók létrehozása és fejlesztése" célterületre.

A támogatásban részesült projekt keretében Tiszadorogmán, a Petőfi Sándor utca 6. szám alatti telken a lebontott romos parasztház helyén egy népies hangvételű, tájba illő, három napraforgós komfortfokozatú, 2 szobás, 2 fürdőszobás, 6 férőhelyes falusi szálláshely került kialakításra fedett terasszal és tornáccal. A telek hátsó részén található melléképület felújításával és előtető hozzáépítésével kézműves foglalkoztató színt alakítottak ki. A pályázat magában foglalta egy honlap és 1000 db népszerűsítő szórólap elkészítését.

A jóváhagyott és felhasznált EMVA támogatás összege 14.907.080 Ft

II. Ütem:
Csizmadiáné Róth Éva 2013 júniusában nyújtott be pályázatot az EMVA IV. tengelyének (LEADER) keretében a Dél-borsodi LEADER Egyesület által meghirdetett „Meglévő falusi szálláshelyek szolgáltatásbővítését, minőségi fejlesztését célzó beruházások és egyéb turisztikai szolgáltatásfejlesztések, továbbá ezekhez kapcsolódó marketing tevékenység támogatása" intézkedésre.

A támogatásban részesült projekt keretében Tiszadorogmán, a Petőfi Sándor utca 6. szám alatti ingatlanon korábban LEADER támogatással létrehozott „Kézművesek tanodája" Vendégház szolgáltatásfejlesztése valósult meg. A szálláshely belső bútorzata mellett elektromos háztartási eszközök, kerti rönkfa bútorok és kerékpárok is beszerzésre kerültek. Az intézkedés által kötelezően előírt marketing komponens arculattervezésre, weblapfejlesztésre és szórólapkészítésre irányult és egy szálláshelyet népszerűsítő rendezvény is lezajlott 2015 márciusában.

A jóváhagyott és felhasznált EMVA támogatás összege 6.260.800 Ft