DBLE Hírlevél - 2017.12.21.

 - - -
  logotemp

Hírlevél

DÉL-BORSDOI LEADER EGYESÜLET

3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.
E-mail:mezocsat@dble.hu

 
  dblehlogo  
 

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap működési célú pályázatai

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felügyelt költségvetési forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumai egyenként 561 518 400 Ft (összesen: 2 807 592 000 Ft) keretösszeggel hirdették meg a 2018. évre vonatkozó működési pályázati felhívásukat.

A pályázat célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulás révén. A támogatás a civil szervezet alap cél szerinti tevékenységei feltételeinek biztosítására fordítható.

A NEA felhívásaira a 2017. december 31-ig nyilvántartásba vett egyesületek, alapítványok, valamint a civil törvényben szereplő meghatározás értelmében vett szövetségek pályázhatnak. Egy szervezet csak egy pályázatot nyújthat be.

Az igényelhető legkisebb támogatás 100.000 Ft, a legnagyobb pedig 3.000.000 Ft.

A pályázatok benyújtásának határideje:

Közösségi környezet kollégium: 2018.01.15.

Mobilitás és alkalmazkodás kollégium: 2018.01.16.

Nemzeti összetartozás kollégium: 2018.01.17.

Társadalmi felelősségvállalás kollégium: 2018.01.15

Új nemzedékek jövőjéért kollégium: 2018.01.18.

További részletek az alábbi linken érhetőek el: http://civil.info.hu/web/nea/palyazatok

 


 

Csatlakozási Meghívó

A PANEL 2050 projekt az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innováció keretprogramja által támogatott projekt, amelynek célja egy karbonsemleges társadalom elősegítése 11 közép-kelt-európai országban. A projekt fő célja a helyi érdekelt felek szakmai segítésén keresztül az energiaátmenet elősegítése a közép-kelet-európai közösségek felé egy karbonsemleges társadalom felé. A projekt keretében létrejövő Közép-kelet-európai Fenntartható Energetikai Hálózat (CEESEN) segíti a különböző szereplők egyesítését, hogy együtt hárítsák el az energiaátmenet előtt álló akadályokat Közép-Kelet-Európában és a posztszovjet térségben.

Jelen meghívóval szeretnénk felhívni figyelmét az Európai Unió Horizon 2020 programja által finanszírozott projekthez való csatlakozási lehetőségre, amelynek magyarországi mintaterülete Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye.

 

Miről szól a projekt?

A PANEL 2050 című projekt célja, hogy 10 közép-kelet-európai régióban, ahol magasak az energia-költségek, a megújuló energia nem elterjedt, a gazdasági fejlettség és a jövedelmi viszonyok pedig az átlag alatt vannak, egy hálózatot hozzon létre.

A hálózat tagjai olyan szervezetek (pl. önkormányzat, vállalat, alapítvány, egyetem stb.) vagy akár egyéni személyek, akik érdekeltek a helyi energia-gazdálkodás javításában, mint például az energiával kapcsolatos költségek csökkentésében, a megújuló energián alapuló projektek indításában, vagy az épületek energiahatékonyságának javításában. A projektről bővebben itt tájékozódhat.

A hálózathoz a magyar mintaterületről ez idáig már több mint 50 szervezet csatlakozott.

A projektben való részvétel ingyenes annak semmilyen költségvonzata nincs.

 

Mire hívjuk Önöket

December-január folyamán szakmai rendezvényt tartunk a megyében, amely során részletesen bemutatjuk a projektet, illetve tanácsokat nyújtunk az energetikához kapcsolódó szakmai és pályázati témakörökben.

Ezt követően a tagok bevonásával kialakítjuk a mintaterület energiastratégiáját, amelyre építve az aktívan együttműködő tagokkal konkrét projekt megvalósíthatósági tanulmányokat dolgozunk ki, amelyekből később sikeresen támogatott pályázatok lehetnek.

 

Milyen előnyökkel jár a csatlakozás?

A 2020 utáni időszakra vonatkozó EU-s támogatási rendszer előreláthatólag jelentősen átalakul. Jóval kevesebb, és elsősorban központi EU-s források lesznek elérhetőek. Egy ilyen megnövekedett versenyben kiváló referencia lehet egy Horizon 2020-as projektben való részvétel.

E mellett a projekt ideje alatt biztosítani tudjuk szakmai segítségünket, mind az esetleges releváns projektötletek, mind a kapcsolatteremtés te-rén, hiszen nemzetközi szervezetként széles kapcsolati hálóval rendelkezünk. A hálózat tagjaként kapcsolatba léphet a hálózat többi, hazai és nemzetközi tagjával, a projekt honlapja pedig felületet biztosít, hogy ott közösen projekteket fejlesszünk, dokumentumokat, híreket osszunk meg egymással.

 

Kik vagyunk mi?

Magyar részről a világ legnagyobb nem kormányzati természetvédelmi szervezete, a WWF magyar-országi irodája vezeti a projektet.

Számos, Európai Uniós és egyéb forrásból támogatott projektet vittünk már végig, amelyekbe mindig igyekeztük bevonni a helyi szereplőket, így például Tiszatarján, vagy a Szabadság-sziget esetében is. A tavalyi évben pedig a Belügyminisztériummal együttműködve megnyertük Magyarország első éghajlatvédelmi LIFE pályázatát, amely-ben 25 helyi önkormányzat vesz részt.

 

Hogyan csatlakozhat?

A hálózathoz egy egyszerű regisztrációval csatlakozhat a projekt honlapján: https://ceesen.org/hu/register/

 

 

Kérjük, hogy csatlakozási szándékát legkésőbb 2018. január 10-ig jelezze a honlapon lévő regisztrálással, vagy a projekt vezetőjénél:

 

Harmat Ádám

WWF Magyarország

adamharmat@wwf.hu

+36-30-595-1443


 

dbku

 
---

Leíratkozna?